Valér Ferko s priateľkou Silviou

Valér Ferko: Veľkonočná dilema

Oblievať a uraziť, alebo neoblievať a uraziť aj tak?

„Tohtoročnú Veľkú noc budem tráviť doma na rodnom východe,“ teší sa už v predstihu redaktor TV JOJ Valér Ferko.  S priateľkou Silviou odídu na pár dní z „pracovnej“ Bratislavy a navštívia jej aj jeho rodinu. „V Stropkove sa u Silviinej starkej nesie Veľká noc v krásnom tradičnom duchu. Celá rodina je spolu, pripravených je množstvo dobrôt, nemôže sa obísť kostol, u nich takzvanej cerkvi,“ hovorí o tradíciách. Teší sa najmä na to, že sa niečomu novému priučí a samozrejme chýbať nebude ani oblievačka, šibačka a typické kraslice.

V Košiciach, odkiaľ Valér pochádza, sa totiž Veľká noc oslavuje modernejšie. „Bolo to iné,“ skonštatoval Valér a napriek tomu, že nič nekonkretizoval aj tak vystihol podstatu. Kúsok času si rezervuje aj na oddych. „Ak bude pekne, tak najmä prechádzkami a odpočinkom pri telke a fajn programe s JOJkou,“ hovorí s úsmevom. Čo ho však neteší, je skutočnosť, že čas opäť uplynie rýchlo ako voda. „O chvíľu som späť v práci, ale aj na to sa teším,“ doplnil reportér, ktorý má to šťastie, že práca je pre neho koníčkom.

Kým u dievčat a žien sa Veľká noc spája s viac či menej príjemnými zážitkami, u Valéra je sprevádzaná dilemou. „Potrebujem radu. To, že sa baby nechcú nechať obliať je taká klasika. Šomrú a rozčuľujú sa. No ak ich nepoleješ sú urazené.Ako mám toto riešiť,“ pýta sa.